02 mei 2024 — 2 minuten

Ontdek de beste subsidies voor duurzame energieopwekking in VvE's

SCE verruimd voor meer zonne-energie en windmolens

Windmolen

De SCE is verruimd, zodat nu ook installaties die meer zonne-energie opwekken en projecten met meer windmolens in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Het vermogen voor zonne-energie is verhoogd naar 6 megawatt, net als het maximale vermogen voor windenergie.

Let op! Om in aanmerking te komen voor de SCE moet je uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze vind je op RVO.nl.

Overige wijzigingen

Daarnaast zijn er nog twee wijzigingen in de SCE. In sommige gevallen moet je een verklaring meesturen dat het dak waarop de zonnepanelen worden geplaatst voldoende stevig is. 
Subsidie wordt ook niet meer verleend in periodes waarin de elektriciteitsprijs negatief is. Op zulke momenten wordt er meer energie opgewekt dan afgenomen, en is het ongewenst om te veel energie terug te leveren.

Aanvragen

Je kunt de SCE digitaal aanvragen bij RVO.nl. Het loket is al geopend en je kunt aanvragen indienen tot uiterlijk 1 november 2024 17.00 uur. Aanvragen moeten worden ingediend via eHerkenning met minimaal niveau 2+. Als eHerkenning niet mogelijk is, kun je als particulier zelf de SCE aanvragen voor de VvE of coöperatie met je DigiD. Je kunt ook eerst een adviesgesprek aanvragen.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.