30 april 2024 — 2 minuten

Zijn jouw verpleegkosten op vakantie aftrekbaar?

Extra kosten

Invalide

In een situatie die aan de Belastingdienst is voorgelegd, worden er extra kosten gemaakt voor verplegend personeel, zoals salaris en verblijfkosten. Andere kosten, zoals busvervoer, vakantiegeld, huur en verzekeringen, moeten door jou zelf worden betaald.

Salaris en verblijfkosten aftrekbaar

De Belastingdienst geeft aan dat het mogelijk is om de kosten van het salaris en de verblijfkosten van verplegend personeel af te trekken als zorgkosten. Verplegend personeel is namelijk noodzakelijk om tijdens jouw vakantie de benodigde zorg te kunnen ontvangen. Je kunt deze kosten alleen aftrekken als je ze niet vergoed krijgt via bijvoorbeeld de verzekeraar. Een extra bijdrage via de Wlz of Wmo die jij betaalt, is niet aftrekbaar.

Let op! Vanwege jouw handicap kunnen de kosten worden beschouwd als specifieke zorgkosten vanwege ziekte of invaliditeit en zijn ze daarom aftrekbaar.

Wlz-instelling of ziekenhuis

Het is belangrijk om te weten dat de kosten van verpleging in een Wlz-instelling of ziekenhuis kunnen worden beschouwd als zorgkosten. Dit geldt ook voor andere instellingen waar verpleging en verzorging op dezelfde manier plaatsvinden.

Bijkomende kosten niet aftrekbaar

Bijkomende kosten zoals verzekeringen en huur zijn niet aftrekbaar. Deze kosten vallen namelijk niet onder de zorgkosten waarvoor de aftrek wettelijk is geregeld.

Recente items

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent financiën en accountancy?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? dan kunt u zich hier uitschrijven.